Álomházak

Metamorfózis a nyomdától a meleg ipari padlásig

Pin
Send
Share
Send
Send


Metamorfózis a nyomdától a meleg ipari padlásig

Céline Pellizzari

Lyon irányába, ahol Céline Pellizzari, HMONP építész, egy régi, 19. századi nyomdát vásárolt, hogy egy csodálatos ipari padlást alakítson ki. A felújítás, a funkcionalitás és a jó ötletek között ez a tetőtér teljes lendületbe kerül!

Lyonban, a Saône-partok szélén, a 19. századi nyomdát teljesen hihetetlen ipari padlásba helyezték át. Céline Pellizzari, Lyon építész HMONP, aki új életet adott az épületnek. A művészetet, a keverési stílusokat és a nyersanyagokat szerető Céline képes volt kifejezni vágyait egy projektre, amely a padlótól a mennyezetig felújításra szorul; egy projekt, amelyet szívből ismer, hiszen ő a hely tulajdonosa. A tökéletes lehetőség arra, hogy megvitassuk ezt a szép átalakulást a tulajdonos és az építész, aki a munkáért felelős. Képek feltérképezése.

Céline Pellizzari életprojektje

Az ötlet: egy nyomda átalakítása lakóhelyként egy gyermek nélküli pár számára. Pusztítsd el a régi mezzanint, hogy hozzon létre egy újat. Tartsa a tereket folyadékkal, tisztelje az ipari oldalt és a nyers szempontokat a helytörténet szempontjából. Hozzon egy hangulatos tapintást, hogy meleg lelket kínáljon a tetőtérben.

Terület: 120 m2

Helyzet: az épület a Saône partjainál található

Beszerzési költség: 220 000 euró

A munkálatok költsége: kb. 60 000 euró

A munka időtartama: 7 hónap

A munka után a régi nyomdák földszintje folyékony és ipari terület lett

Céline Pellizzari

A Céline Pellizzari és a munkavállalók munkája kivételes. Mindent át kellett rendezni, és az építész egyértelműen a kihívásnak felel meg. A földszinten 58 m2-es nappali, étkező, konyha és kamra található meleg ipari szellemben. A Céline Pellizzari tökéletesen tudta, hogyan kell feleségül vennie a fát, miközben a helyiség folyadékot és funkcionálisan tartja. Bravo az őrült bélyegzőt hozó nyomdagép tartósított fém gerendáira. A dekorációs oldalon Céline Pellizzari és férje kedvelték az újrafeldolgozást. Például bőrszékeket készítettek, és fából készült raklapokkal készítették a dohányzóasztalt.

A nyomdai terem egy példa a sikeres felújításra és a jellegű

Céline Pellizzari

Vásárláskor az 1. emelet felülete megegyezett a földszinten. Céline Pellizzari előnyben részesítette a mezzanine egy részét, hogy fényt nyújtson és megtartsa a térköz folyadékát. Ezzel az elrendezéssel a nappali 6 méteres magasságú! Az ablakok esetében a pár megtartotta az eredeti felső részét; ahelyett, hogy nyílásokat hoztak létre, megváltoztatták az alját. A fehér falat felújították a hangszigetelés telepítéséhez. Céline Pellizzari a jövőben egy egyéni könyvtár létrehozását kívánja elérni. Jelenleg a fal egy kivetítő képe.

Céline Pellizzari

A loft szellemét a kőfal tiszteli. A pár átdolgozta ezt a falat történetével. Ez egy régi erődítmény Lyon városának! Ha nagyítunk rá, észrevesszük, hogy hajlik. Az étkező részén Céline Pellizzari úgy döntött, hogy tiszteletben tartja a vonalakat, és egyformán ferde falat hoz létre. A függő kerékpárok dekoratív tapintást adnak a falhoz, korábban ragasztóval és placóval.

Nem hiszem, hogy a talaj eredeti, Céline Pellizzari és házastársa egy szép viaszos tapaszt fedte le, könnyen tisztítható.

A tetőtér étkezője: funkcionális és szimbolikus helyreállítás

Céline Pellizzari

Az étkező megtartja a tiszta és funkcionális oldalt, amit Céline Pellizzari kíván. Itt sok helyreállítást találunk: a székeket egy iskolában találták meg, a bútorok 70-esek voltak, a műhelyben használt emelőasztal - a pár úgy döntött, hogy emléktárgyként tartja. Az étkező megvilágításához Céline Pellizzari „műhely” lámpákat választott az ipari szellem megtartásához. Színes keretek animálják a fehér falat. A művészet szerelmesei, a pár vásárolt néhány művészképet a hely díszítésére.

A tetőtér konyhája: az étteremben!

Céline Pellizzari

Ellentétben a földszinten, Céline Pellizzari nem tanulmányozta a konyhát, és inkább egy új Ikea konyhát választott. Tehát egy konyhát találunk rozsdamentes acélból, világos, minden szükséges főzéshez. Az építész olyan funkcionális konyhát akart, amely a szakácsokéhoz hasonlít, sikeres. A fa padló meleg szellemet hoz létre; Céline Pellizzari nem akart egy túl hideg konyhába kerülni. A növényi tapintások hozzáadása az ablakpárkányokon nagyon jó ötlet: ezek az univerzumban kis színt kínálnak. Nincs több, mint egy kapucnis, amit a pár hamarosan szabni fog.

A tetőtéri lépcső, a mezzanine és a földszinti kapcsolat

Céline Pellizzari

Ez a földszinti és a padló közötti kapcsolat. A lépcsőn végzett munka tökéletes, mert pontosan mindkét felület kódját veszi figyelembe. Ennek elérése érdekében Céline Pellizzari két fém gerendát vett át, amelyeket ugyanúgy festett, mint a nyomdából. A lépcsőház folytonosságot biztosít a térnek a mezzaninra és fémre emlékeztető fával, nyomtatással. Megjegyezzük, hogy az építész tiszteletben tartotta a stílust a Schneider "Heritage" kapcsolóival.

Az átalakított tetőtér hangulatos sarokszöge

Céline Pellizzari

Teljesen újjáépített, az első emelet funkcionális tér, amelyet Céline Pellizzari melegen akart. Ehhez a hálószobában, a folyosón és a WC-ben szilárd tölgyfa padlót hozott.

A felújított tetőtéri szoba, amely mindenekelőtt a koktélozásra alkalmas

Céline Pellizzari

A tetőtérben csak egy szoba található. A házaspárnak nincsenek gyerekei, a második szobát Céline Pellizzari irodájává alakították át. A szoba meleg, világos és funkcionális, miközben az ipari kódokat a rozsdamentes acélból készült csomagtartóval tartja, izzók és különösen a mennyezet! Céline Pellizzari és partnere hamis mennyezettel gondolta át, de kiváló ötlete volt, hogy lemondjon magáról. Az elektromos kábelek elrejtéséhez egyszerűen beépítettek egy szalagot.

Céline Pellizzari

A Céline Pellizzari az egyszerű és funkcionális bútorokat részesítette előnyben. Az ágyból a komódig mindent Ikea aláír. A szoba testreszabásához a pár ismét felveszi a kereteket. Üres, grafikus és minimalista megjelenést adnak az egésznek; egy szép díszítő ötlet.

A fürdőszoba tiszta és funkcionális

Céline Pellizzari

Ebben a fürdőszobában nincs kedves, de nagyon jó ötlet. Először a viaszos tapasz "tiszta" megjelenést biztosít. A minimalista oldalt a fából készült Leroy Merlin bútorok és a törülközőtartó melegíti. A nagy Haussmann-stílusú tükör Ikea tökéletesen illeszkedik az egészhez. A kád görbéi lágyítják a bútorok egyenes vonalát.

Céline Pellizzari

A fürdőszobában tágas zuhanyzó található: 140 cm hosszú és 90 cm széles. Elvesz egy olasz zuhanykódot, de hozzáadtunk egy lépést a fürdőszoba elárasztásának elkerülése érdekében. A tükör visszaverődésében feltárják a nyomda származási lámpáit, amelyeket a pár meg kíván tartani.

Céline Pellizzari

Kívülről a nyomdát még nem alakították át. De Céline Pellizzari örömmel tudta helyreállítani az épület liftterhelését. A homlokzat felújítása hamarosan megtörténik, és az építész kilencre akarja visszaállítani a gépet.

érintkezés : [email protected] / 33 Arloing rakpart, 69009 Lyon / 06 12 11 53 55

>> Keresse meg Céline Pellizzari építészét a Côté Maison projekteken

Pin
Send
Share
Send
Send