Álomházak

A tetőtérben egy tágas és világos lakás áll rendelkezésre

Pin
Send
Share
Send
Send


A tetőtérben egy tágas és világos lakás áll rendelkezésre

Svend Andersen

Ez a párizsi Belleville területén található 40 m2-es lakás igazi átalakításra szorul. A tulajdonos a tetőtérrel fel akarta szerezni a felszínt, de félelmetes eredményt tartott. Pauline Gaudry építész a WY-TO ügynökségtől meggyőzte őt. Eredmény: nagy és világos hely.

Az eresz alatt a párizsi lakásban már két mezzanin került hozzáadásra. A tulajdonosnak most többféle felülete van, különböző lehetőségekkel. Egy zseniális projekt, melyet Pauline Gaudry építész végezte a WY-TO ügynökségtől.

A felújítási projekt röviden

az ötlet : a lakás és a tetőtér kialakításával a felület és a fényerő növelése.

A felület : 40 m2 + 2 mezzanines.

A hely : a párizsi Belleville kerületben.

A költségvetés : 53 000 euró adózás előtt.

A munka időtartama : 3 és fél hónap.

Olvassa el a> Tetőtér elhelyezése: a szabályokat

Kapjon helyet egy lakásban mezzanines létrehozásával

Két mezzanine jött létre, hogy hozzáadjon értéket a 40 m2-es területhez. A lakás tetőtérének újratervezése jelentős projektnek bizonyult. Szükséges volt a régi padlás padlójának lebontása, valamint a tető jobb megduplázása a ház jobb szigetelése érdekében.

Az első mezzanine létrehozásához a lenti fürdőszobát csökkenteni kellett. 2,60 m-től 2,10 m-ig: 50 cm-t nyertünk, ami lehetővé tette egy 1m60 magasságú mezzanin építését. Lehetővé teszi egy 3 m2-es iroda befogadását. Nyugodt és különc tér, hogy a tulajdonos békében dolgozhasson.

Svend Andersen

A második mezzanine ugyanakkor nagyobb szabadságot ad a tulajdonos képzeletének. 6,8 m2-es hely, ahol plusz pótágy helyezhető el a vendégek számára. Csak 1 m magas, ez a hely nem teszi lehetővé az új életterület létrehozását. Azonban a menedékhelyet kínálja a pihenés pillanataira. A bejárat és a konyha fölé került. Egy konyha, ahol néhány kis frissítő is volt. A szobát átfestették, és csempézett splashback került bevezetésre. A polcok és egy munkalap is telepítve lettek.

Svend Andersen

Az első mezzanine-t a semmiből tervezték, ellentétben a második, ahol az eredeti padló megmaradt. A padlót csak ezen a részen tartották, mert a cél mindenekelőtt egy nagy térfogatú tér létrehozása volt. A tetőtér integrációja egyedülálló mennyezeti magasságot és lélegzetelállító kilátást nyújt a keretre.

Olvassa el: Szekrény: ötleteink és tippjeink

Személyre szabott megoldások harmónia kialakítására a lakásban

A hálószobában a falszekrényeket úgy tervezték, hogy a felülethez illeszkedjenek. Tárolás, amely tökéletesen illeszkedik a szoba gerendáinak vonalaihoz. Megvilágított gerendák, amelyeket az eredeti szépségük visszanyeréséhez csiszolt és lakkozott. A szekrényeket festett közegben, fából készült fogantyúval készítették. Ezek a fogantyúk tökéletes vonalat hoznak létre a mellékelt fali könyvespolc polcain.

Svend Andersen

Svend Andersen

Svend Andersen

A látható ajtó hiánya biztosítja a tér folytonosságát. Ezért az építész úgy döntött, hogy van egy tolóajtó, amely csúszik és elrejti a fürdőszoba partícióját. Ez lehetővé teszi, hogy folyamatos perspektívát hozzon létre a lakás egyik végétől a másikig. A felületet ezután egyetlen térké alakítják át. Az ágy szinte láthatatlan a ház másik oldaláról. Valójában rejtve van a fürdőszoba partíciója mögött, amelyen az ajtó csúszik.

Svend Andersen

Svend Andersen

Svend Andersen

Pauline Gaudry nem akart létrehozni egy egyszerű tolóajtót. Előnyben részesítette a legtöbbet az általa szembesült helyről. Így a fürdőszobából 20 cm-t használtak, hogy egy több polccal ellátott rést alkossanak a tulajdonos sok könyvének befogadására.

Erre a 40 m2-es fényerőre van szükség

A lakás egy helyen történő megnyitása lehetővé teszi, hogy egyszerre élvezze a három meglévő ablak természetes fényét. A lakás 3 meglévő ablakán kívül a tetőtér fejlesztése 3 további mennyezeti ablakot hozott létre. A ház fényereje megduplázódott. A külső fény a fehér falakon és a mennyezeten tükröződik.

Svend Andersen

Egy másik tetőablak jött létre a fürdőszobában. Egy kis ablak, amely lehetővé teszi, hogy természetes fényt nyújtson a fénynek, és világos legyen Párizs és az Eiffel-torony. A fürdőszobát teljesen átalakították. A kádat egy helyiségben lévő zuhanyzó váltotta fel a hely optimalizálása érdekében. Egy munkaterv is bevezetésre került, amely lehetővé teszi, hogy a mosógép lefelé csúszik.

Svend Andersen

A tulajdonos rusztikus és meleg belső teret akart, így a fehér és a fa használatát az egész lakásban. A fény visszaszolgáltatása mellett a fehér kivonja a faelemeket. Akár az eredeti fenyőpadló, akár a szoba szekrényének kezei, akár a családi bútorok. A fehér kiemeli a fényerőt, és így kiemeli a bútorok gazdagságát.

Svend Andersen

WY-TO

WY-TO

Pin
Send
Share
Send
Send