Tervezés

Mirage építészet Tasmaniában

Pin
Send
Share
Send
Send


Mirage építészet Tasmaniában

Ben Hosking

A tervezési torkolat, amely nem rontja a környező tájat? Ez a kihívás a 11-es Room építészek előtt áll, akik a Tasmani-folyót színes hídhídvá és modern épületvé alakították át.

A Glenorchy Művészetek és Szobrok Park (GASP) 11-es szobájának építészei által elképzelt utolsó megvalósítás a Glenorchy Művészeti és Szobrászati ​​Park (GASP) számára, melynek feladata, hogy kiemelje a Derwent folyó torkolatát Tasmaniában. Gyakran tanulmányozzák a nyilvános sétákat, hogy „elhalványuljanak” a tájba, mintha a monokróm (még a monotoniauk is) garantálná a természeti környezet végső tiszteletét. Semmi ilyesmi: a szín és az anyag ennek a látványos építészetnek a körvonala, amely kör alakú ívként van kialakítva, amely villamosítja a Derwent nyugodt vizeit.

Egy 3 kilométeres gyalogos séta, melyet két megfigyelő pavilon határol, amelyek a víz felett felfüggesztettek. A betonpadló keménységét lágyítja a pavilonok vörös plexi-falainak vidámsága és a híd-séta díszítő színei. Nincs hatalmas költségvetés ehhez a projekthez, de egy erős esztétikai vonal jól definiált, ami kontrasztot játszik: a megfigyelő épületek minimális egyenesei megfelelnek a sétány folyadékgörbéinek. Vagy a magány és a szemlélődés architektúrája.

azonosság

Ügyfél: Glenorchy Városi Tanács. Nyitva tartás: 2014. Hossz: 3 km. Építész: Thomas Bailey. Építészcsapat: Megan Baynes, James Wilson, Aaron Roberts, Nathan Crump, Ryan Cawthorn, Josh Fitzgerald. Anyagok: fa, rozsdamentes acél, beton, üveg és festék. Díjak: Tasmanian Awards - Urban Design, Named Award - Dirk Bolt díj a várostervezésért 2014. Honlap: room11.com.au és gasp.org.au

A Glenorchy Művészeti és Szobrászati ​​Park (GASP) kanyargós telepítésének utolsó vége, amelyet a 11-es terem építészei készítettek, hogy bemutassa Tasmania Derwent folyó torkolatát. A nyilvános gyalogjárdák célja, hogy összekeveredjenek vagy „eltűnjenek” a tájba, mintha a monokromatikus (nem is beszélve monoton!) A design a természeti környezet tiszteletben tartásának végső jele. Ez a projekt azonban nem ilyen, és ez a látványos építészet élvonalában van, amely kiterjeszti a Derwent vizeit.

A 3 kilométeres gyalogos sétányt két megfigyelő pavilon határolja, és úgy tűnik, hogy a víz felett felfüggesztik. A betonpadlók keménységét a vörös plexiüveg gyönyörű pavilonfala, a sétány fedélzetén díszítő színek tapintják. Nincs szükség hatalmas költségvetésre: egy erős esztétikai koncepció, amely a megfigyelőterek minimalista, egyenes vonalai és a sétány folyadékgörbéi közötti kontrasztokra mutat. Ez egyaránt magányos és szemlélődő építészet.

azonosság

Ügyfél: Glenorchy Városi Tanács. Nyitva tartás: 2014. Hossz: 3 km. Építész: Thomas Bailey. Tervezőcsapat: Megan Baynes, James Wilson, Aaron Roberts, Mathan Crump, Ryan Cawthorn, Josh Fitzgerald. Anyagok: faanyag, rozsdamentes acél, beton, üveg és festék. Díjak: Tasmanian Architecture Awards - Urban Design, Named Awards - Dirk Bolt díj a várostervezésért 2014. Honlap: room11.com.au és gasp.org.au

Pin
Send
Share
Send
Send