Álomházak

Egyéni ház retro árnyalattal

Pin
Send
Share
Send
Send


Egyéni ház retro árnyalattal

Christophe Ricci

Irány Marseille. Ideális helyen, a város 7. kerületében, a 100 m2-es házat teljesen átépítették és díszítették a Margaux épületek csoportja, valamint Christophe Ricci tulajdonosa. Napjainkban a napfény kiemeli a retro díszítéssel díszített díszítés részleteit.

A Notre-Dame-de-la-Garde lábánál ez az épület egy olyan panorámát kapott, amelyhez nem fordulhatott vissza a nevét érdemes Marseillais. De ebből a struktúrából Christophe Ricci-nek szinte semmit nem kell tartania. Ehelyett elképzelte, hogy a Margaux épületeinek vállalkozóival egy modern otthon, hogy értékelje a táj és a déli fény szépségét. Ami a díszítést illeti, a tulajdonos tudta, mit akar: néhány szín 50/60 légkörben.

A felújítási projekt röviden

Az ötlet: építsenek egy házat, amely a területének (a nap) előnyeit és helyét (a nézetet) élvezi.

A felület: 100 m2.

A hely: Marseille 7. kerületében.

A művek időtartama: 12 hónap.

A projekt költsége: 480 000 euró.

A terasz az új ház közepén

A teraszon világos nappali / étkező található.

Christophe Ricci

A régi szerkezet egy kis kerttel, egy fészerrel, az egyetlen elem, amelyet a vállalkozó tartott. A 9 m2-es kabin irodává alakult, a kis kert pedig terasz lett. Ha a múltban elhanyagolták volna, ez a zöld terület, a szakemberek kezében, teljesen más státuszt szerzett az új építészet súlypontjává. Mert körül van a terasz, amely felhívja a házat. És mivel az otthoni „szívében” van, a díszítése különösen szép volt: egy IP-padló, melyet a patina idővel lefektetett. Kis ülősarok került kialakításra. A nagy asztal mérésre került. A fényerő és a méretérzet kérdéseire a fehéret a rendszeres tisztítás rovására választották. Végül, hogy megvédjük a vendégeket a közeli jázmin- és borostyán-klematisz indiscretions-tól, ültettek.

Olvassa el> Terasz tervezése: a jó ötleteket

Az irodát rendetlenség nélkül, skandináv darabokból helyezik el, foltos és mérhető.

Christophe Ricci

Lásd még> Terasz és kert: a legszebb fényképek

Egy világos és világos hely ebben a házban Marseille-ben

Az üvegfolyosó látképe a galéria hangulata.

Christophe Ricci

Ahhoz, hogy a kunyhót a házhoz csatlakoztassák, hatalmas üvegfolyosót hoztak létre, amely természetes fényt biztosít. Annak biztosítása érdekében, hogy a társalgóból a padlóhoz vezető hozzáférés legyen, Christophe Ricci nem akart egy korlátot. "Először nem akartam védőréteget helyezni erre a lépcsőházra, de azért, hogy biztonságban legyek, a gyerekek miatt, ezt a nagy üveglemezt helyeztem el" - magyarázza. Ez a megoldás vizuálisan világos, és nem árnyékolja sem a csiszolt beton lépcsőjét, sem az 50-es évek szellemében, sem a nappaliban. A következő magazinok és magazinok felhalmozódnak: "Ily módon nem volt szükség egy nehézkes könyvtár létrehozására, amely növelte a helyet", folytatja a tulajdonos.

Egy üveg korlát biztosítja a beton lépcsőjét.

Christophe Ricci

Lásd még> Lépcsők: modellek és tippek

A modern dekoráció néhány retro jegyzettel bővült

A nagyon fehér nappaliban néhány hangulatú fa és színek melegítik a hangulatot

Christophe Ricci

A specifikációk egyértelműek voltak: nem túl sok színt, hanem egy modern, retro hangulatú díszítést. Ezért egy kifinomult háttéren van néhány darab vintage bútor, modern és szokásos.

A nagy ház minden szobájában az 50-es és 60-as évekből származó bútorok találták helyüket: egy Eames szék Effel lábával, a Le Corbusier pad újbóli kiadása a nappaliban, a kényelem érdekében; Skandináv kori bútorok az irodában. Ezeknek a daraboknak a nagy része a környéken található: bolhapiacok vagy szaküzletek.

Olvassa el a> Tervezőszalonomat is

A konyha és az étkező közvetlen hozzáférést biztosít a nappalihoz az egyik oldalon és a teraszon.

Christophe Ricci

Ez a bútor a mai napig elhanyagolható módon keveredik: a kandalló józan. A kézműves által készített dohányzóasztal az 50-es évek stílusában (az étkezőasztalként) marad. Vágó lábai szabadon hagyják a tulajdonosokat, hogy megváltoztassák a készletüket. Márvány és Corian® felöltöztette a konyhát, hosszú ideig dolgozott. A medence és a rozsdamentes acél csaptelep ezen anyagok fehérségét szublimálja. "A bár fölött felfüggesztéseket helyeztem el, szétnyomtattam a díszítést, úgy döntöttem, hogy fekete fa székletet választottam a konyha tiszta oldalának megtörésére" - mondja Christophe Ricci.

Egy kis konyha fehér

Christophe Ricci

Vegyük a magasságot, hogy megkönnyítsük a helyet

Az öböl ablakai a teraszon nyitják meg a hálószobát. A házaspár az ágyban vagy az ágyból kifelé nyíló székekre néz.

Christophe Ricci

A szokás lehetővé tette, hogy a helyet a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítse. "A hálószobákban a legkisebb cm 2-et használjuk. A tárolóhely a falak teljes magasságát foglalja el" - mondta Christophe Ricci. Az utóbbi, a fogantyú nélkül, eltűnik a falakban.

A sárga mustár a lány szobáját élénkíti, több éve, míg a tetőablak kiegyenlíti az ablakok hiányát.

Christophe Ricci

A 6 m2-es kis fürdőszoba padlója 1, 20 m x 1, 20 m nagy márvány burkolattal van borítva. Fel van szerelve zuhanyzóval és gyantafürdővel. Ismét a magasságban lévő elemek kedveznek a tér illúziójának, míg a falsíkban lévő süllyesztett világítás egy kicsit tisztábbá teszi. A fekete csaptelep ugyanakkor a bélyegzőt adja a szobába.

A pezsgőfürdő lekerekített alakja lágyítja a fehér fürdőszoba vonalait.

Christophe Ricci

Pin
Send
Share
Send
Send