Álomházak

Egy 1970-es évek házának rekonstrukciója a modern lakásokban

Pin
Send
Share
Send
Send


Egy 1970-es évek házának rekonstrukciója a modern lakásokban

Jean-Paul Dejos

Ebben a 700 m2-es Savoy-i földön a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy az álmaik házát építik, vagy inkább újjáépítik. Eredetileg a 70-es évek háza rossz állapotban van. Alapjainak alapja a jövőbeni korszerű lakásoknak. A projektért felelős építészek, a Naud-Passajon Építész és Jean-Paul Dejos Építész rajzolják ki ezt az új szerkezetet és elrendezését a tulajdonosokkal. További késedelem nélkül fedezze fel cseréjük gyümölcsét!

Itt egy építészet, amely több teret, nagy ablakokat nyit meg a külső helyiségeket, semleges hangokat, polírozott beton használatát ... a kortárs ház minden eleme összegyűlt! 11 hónapos munka után 2016 áprilisában a tulajdonosok új otthonukat fektetik be. A kötet "a külső eltűnési pont perspektíváit kínálja, így ez a ház olyan hely, ahol belső és kültéri egyesül" - magyarázza az építészek. Innen megcsodálhatjuk a környező tájat ...

A rekonstrukciós projekt röviden

gondolat : újjáépíteni a 70-es évek házát, ami teljesen funkcionális ahhoz, hogy családias otthon legyen, határozottan modern stílusban. Mindezek a meglévő alapítványok fenntartása és a helyi tervezési kódok betartása mellett.

hely : Montmélian önkormányzata, Savoy.

felületi 156,45 m2.

A munka időtartama : 11 hónap.

Olvassa el> Az én felújítási vágyam

A kortárs ház az utcáról látható

Emmanuel Naud-Passajon

A városi környezetbe illeszkedő projekt

A vendégek egy kortárs stílusú, lapos tetővel rendelkeznek. Tekintettel a környező építészeti környezetre, az építészek javasoltak egy kétoldalas tetőcserépből készült tetőt, amely jobban megfelel a helyi városi kódoknak. Ez a választás nem csökkentette a lakás korszerű jellegét, ami kiindulópont volt. Az építészek a szürke bevonatú fehér árnyalatot is választották a külső bevonatok számára, hogy a házat a környező tájba integrálják. Emlékeztetni kell a hegyekre, hogy lehetővé tegyék a házat, a zöld tetőket telepítették. Emellett szükség volt arra, hogy a szerkezetét úgy gondolja, hogy megvédje a széltől, ami nagyon jelen van ebben a régióban. Az építészek elképzelték, hogy a homlokzaton mindketten szigeteltek és határozottan modernek.

A ház homlokzata és a medencével ellátott, fából készült terasz déli fekvésű

Jean-Paul Dejos

Lásd még:> A ház öröme a városban

A korabeli ház nyitott

Ki mondja a kortárs élőhelyeket, mondja a nyitóterek. Egy ilyen panorámával elképzelhetetlen volt a nyílások korlátozása a külső oldalon! Nagy ablakok vannak felszerelve, melyek lélegzetelállító kilátást nyújtanak a kertre és azúrkék medencére. Mintha ezt a nézőpontot hangsúlyoznánk, az építészek az öbölablakok függőleges árnyalatát tartósabb árnyalatban jelölték meg. A földszinten és az emeleten található nagy teraszok lehetővé teszik, hogy a lakosok nyáron élvezhessék a medencét és a hegyi tájképet egész évben. Az ipé-i déli terasz, egy különösen ellenálló egzotikus fa, kényelmet és melegséget hoz. Az építésbe integrált betontelepítők határolják a terasz és az uszoda közötti teret. A lakosok pihenhetnek és láthatnak anélkül, hogy a homlokzat kinyitása miatt látnák. Az építészek úgy döntöttek, hogy a homlokzati és csúszó redőnyökön Fundermax paneleket használnak, nem csak azért, hogy a házszerkezeten kívül láthatóvá váljanak, hanem a rossz időjárás ellen is. Ezek a bakelizált panelek úgy vannak kialakítva, hogy a homlokzatokat fenntartható módon öltözzék, és kiváló minőségűek.

A nagy üvegezett nyílásokkal a ház kívülről néz, és rossz időjárástól védve van

Jean-Paul Dejos

A nagyméretű ablakoknak köszönhetően a nappaliban az ipé déli teraszáról nyílik kilátás

Emmanuel Naud-Passajon

Az egyik lehorgonyzott homlokzaton láthatjuk a Fundermax paneleket és a redőnyöket, amelyek védik a szélet, miközben hagyják a szemet

Jean-Paul Dejos

Olvassa el> Melyik emelet a teraszomhoz?

A kötet modern kezelése

Ennek a projektnek az elfogultsága mindig a kötet és a természetes tónusok munkája volt annak érdekében, hogy ez a ház kortárs jellegű legyen. A külső kötetek széttagoltsága is megtalálható, a játékok teljes és üresek. Így a Bulthaup konyhát teljesen nyitott a nappalival, de a megfogatlan mennyezet is rendelkezik, amely az ilyen típusú helyiségekhez szükséges világítást biztosítja. Az építészek a lépcsőház falában egy nyílást javasoltak a mélység megteremtésére és a fény átadására a földszinten. Ezen a téren, valamint a padlón a csúszó keretekkel van szükség az átlátszóságra, elmosódva egy kicsit a belső külső határ. A könnyűség idejének megtartásához és korszerű érintéshez korlát nélküli lépcsőházat telepítettek. Ezt a tölgyfák kiemelik, amelyek puha és meleg színe megtalálható mind a konyhai székeken, mind az emeleten található parkettán. A padló polírozott beton része a ház színeinek. Ez egy józan és elegáns befejezést eredményez, amely a kötetekhez kapcsolódik. A pincét alkotó tömböt szürke színárnyalattal kezelték, hogy ezt a helyet önmagában jelezze, és mélységet adjon a konyhának. A színárnyalatok harmóniájában, a világosszürke és az antracit között, a ház nyílásait diszkrét színekkel kezelték.

A konyha nyitott a nappalival, melyet a mennyezet és a pinceblokk festett szürke

Jean-Paul Dejos

A Bulthaup konyhát józansággal dolgozták fel: fehér, szürke és fa; nagyon kortárs!

Jean-Paul Dejos

A földön a viaszbeton határozza meg a hangot. Amikor a lépcsőn járunk, kihasználjuk a falon lévő nyílást, hogy megnézzük a műsort

Jean-Paul Dejos

Sikeres fogadás azoknak az építészeknek, akik tudták, hogyan adhatják meg a házat egy kortárs karaktert anélkül, hogy a tájban jeleznék! Ennek a háznak a külső teret nyitva tartva, teljesítették az ügyfelek elvárásait, akik képesek voltak befektetni a helyiségeket és díszíteni őket.

Fedezze fel a Naud-Passajon építész és Jean-Paul Déjos építész további eredményeit

Pin
Send
Share
Send
Send