Álomházak

92 m2 felújított 60 000 euróért

Pin
Send
Share
Send
Send


92 m2 felújított 60 000 euróért

Séverin Malaud

Az 1950-es évek végén épült épület 5. emeletén található Brüsszelben ez a lakás komoly átalakításra szorult. A bejárati vak, az egymást követő partíciók, a romlott fürdőszoba ... A látszólagos hibák ellenére az LT2A ügynökség ügynöksége, Paul-Emmanuel Lambert építész felismeri ezeken a helyeken egy olyan potenciált, amelyet arra törekszik, hogy felfedje a a tulajdonosok bizalma. A tér, az anyagok, az elrendezés átszervezése ... A munka három hónapjában és felében ezek a 92 m2-es metamorfózisúak és fényességüket kapták. Olvassa el>> Meghívás ebben a Haussmann apartmanban

Eredetileg nagyon szétválasztott ez a brüsszeli apartman elég sötét volt, míg az expozíciója (szöge) érdekes természetes fényt adott. A tulajdonosok a carte blanche-t Paul-Emmanuel Lamberthez hagyják. "Úgy döntöttem, hogy felosztom a teret. A 3 meglévő szoba közül az egyiket ilyen állapotban tartották, egy másik irodává alakult. A konyhát áthelyezték, a beérkezés és a távozás változásával. ez azt jelenti, hogy egy nagy nappali nagy nyílásokkal van kialakítva. Az épület konzolos, így minden, ami eltávolításra került. Korlátozott költségvetéssel az építész ravaszkodott ahhoz, hogy ügyfeleinek helyet biztosítson a színvonalas és kényelmesen élők számára. Látogasson el.

Olvassa el a következőt:> Két apartman összeállítása

A felújítási projekt röviden

ötlet: Tisztítsa meg a helyet, hogy világosabb legyen és felújítsa.

helye: Brüsszelben.

nagysága: 92 m2.

A munka időtartama: 3 és fél hónap.

összege: mintegy 60 000 euró.

Séverin Malaud

Csavarja ki, simítsa ki a helyet és világosítsa meg a fényerőt

Ezért Paul-Emmanuel szétszerelte a teret, és előnyben részesítette a sima beton használatát, enyhén pigmentált fehér, majd viaszolt, minden felújított szobában. A cél? Hozzon létre egy bizonyos folytonosságot. Úgy döntött, hogy a födémeket 3 m magasságban telepíti úgy, hogy mindegyik azonos szinten futjon. "A csuklós ajtókat a falba integrálták a beton centrifugálásához és a felületbe való integráláshoz, az ajtók szinte láthatatlanok, csak a fogantyúk jelzik" - mondja az építész. Annak érdekében, hogy elrejtse ezt az új terjesztést, a bögre teljesen megsemmisült, és újra megújult, és az elektromos hálózat teljesen átdolgozott.

Olvassa el> Minden a viaszbetonról

Séverin Malaud

Dolgozzon kontrasztokkal és meleg belső teret kínáljon

Bár a partíciók nagy része le lett vágva, a gerendák a lépcsők kitermeléséig megmaradtak. A bejárati ajtón túl látható, hogy az építész felfedezte, hogy eltávolította a kezdeti álmennyezetet. Egyszerűen csiszolva, megtartják nyers megjelenésüket és lágyítják a beton belsejét. Az oldalon lévő nyílás elősegíti a szoba fényességét és szerkezetét

Lásd még> Építészeti tervezés: a legszebb projektek a képeken

Séverin Malaud

A hálószobában az 1950-es évekből származó meleg kapla parketta megmaradt, valamint az elegáns díszlécek. Annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjen a folyosóba, egy keret nélküli ajtó váltotta fel az előzőt.

Séverin Malaud

Paul-Emmanuel a belső tér felmelegedésének ötletében egyfajta fenyő-totemet állított fel: egy elérhető fa, amely szép renderelést kínál az étkező és a nappali között. "Vele, felöltöztük a teret, és létrehoztunk tárolót, a mennyezetre. Ez a telepítés is elrejti a régi burkolatot, amelyet egyszer használtak szeméttárolónak" - mondja a szakértő. A karbantartást megkönnyítő nyers, de lakkozott bútorok inkább a szobrászat. Az ajtótömítések tiszteletben tartják a fa hornyait és eltűnnek az anyagban. Trapéz alakú, elválasztja a két teret anélkül, hogy sötétítené őket, és úgy tűnik, változik a szempontok szerint.

Séverin Malaud

Séverin Malaud

Végül a fémajtót az acélhoz csiszoltuk, majd az oxidáció megakadályozására lakkoztuk. Ez a kezelés fokozza a fény és az anyag közötti játékot: a szín a világításnak megfelelően változik.

Séverin Malaud

Egyszerű dekoráció, de jellegű

Az építész a konyhát a lehető legkevésbé diszkrétnek akarta. A lakás felújításának szűkös költségvetésének elérése érdekében fehér modellt választott, nyél nélkül, Ikea, egy nagyon vékony munkapadot (18 mm) öltözött és hitelességet emelt. gránit márvány 40 x 40 cm.

Séverin Malaud

Séverin Malaud

A szűkített fürdőszoba nem kevésbé olaj. Az építész szórakoztatta a fürdőkád elé egy tükrözött laminált üvegt, amely közvetlen kilátást nyújt a nappalira.

Paul-Emmanuel Lambert nem akart helyet. Világításként fluoreszkáló csőszerkezetet választott (vízálló). Itt a beton csúszik le, hogy egy zuhanyzót hozzon létre.

Séverin Malaud

Ami a bútorokat és az üdülést illeti, Paul-Emmanuel Lambert Kínába fordult, antik kereskedők, használt vagy nagy kiskereskedők. Ennek eredményeként a La Fonda d'Eames asztallal és székekkel ellátott, kompass lábakkal ellátott asztalok biztosítják az ebédlőt. A nappaliban egy kanapé és egy Ikea sarokfotel ül egy kortárs olvasólámpa mellett, egy Grete Jalk skandináv székével és antik székekkel. E két "zóna" között egy kilim szőnyeg kis színt hoz. Végül, a nappaliból a hálószobába, a helyet egyszerű szuszpenziók határozzák meg, amelyek LED-es földgömbei utánozzák a régi izzók szálait. Az 50-es stílusú bútorok élénken élénkítik ezt a szinte józan, szinte csiszolt teret.

Séverin Malaud

Séverin Malaud

Köszönet Paul-Emmanuel Lambertnek, és találja meg az eredményeit a www.lt2a.com oldalon

Pin
Send
Share
Send
Send