Álomházak

Top, ez a 70 m2-es ultra folyadék!

Pin
Send
Share
Send
Send


Top, ez a 70 m2-es ultra folyadék!

Jérémy San

Szingapúrban ez a lakás, a 30-as évek épülete, teljesen átalakult. Yann Follain, a szingapúri WY-TO ügynökség belsőépítészje ezt a látszólag dátumozott otthont kényelmes és funkcionális lakásgá alakította.

Yann Follain, a szingapúri WY-TO ügynökség belsőépítésze teljesen felosztotta a lakás terét, hogy tágas és folyékony felületet biztosítson. Ahhoz, hogy kapszulát kapjon, a házat ipari környezetben tervezték át ... Discovery.

A felújítási projekt röviden

az ötlet : egy régi lakás átalakítása kényelmes és funkcionális térké.

A felület : 70 m2.

A hely : Szingapúr.

A munka időtartama : 4 hónap.

A lépcsőház: a lakás központi eleme

Korábban egy fal volt, amely elválasztotta a nappalit a bejárati ajtóhoz vezető lépcsőktől. Lövésbe vitték, hogy átengedje a fényt. Ahhoz azonban, hogy a lépcső üres lépcsőinek mellé biztonságos legyen, vasfüggöny állt. Eredetiséget hoz a szobában, miközben a napfény navigál. A fény, a tér sokkal érzékenyebb felfogását is kínálja.

Jérémy San

Jérémy San

Ez a fény tükröződik a vasfüggöny többszörös görbéjében, és árnyékot hoz létre, amely tükrözi a mennyezetet. Motívumai visszhangozzák a cementlemezek eredeti padlómintáit is. Kis múltbeli hibáit szándékosan megőrzik, hogy egy kis varázsa és hitelességet biztosítson a lakáshoz.

A vasfüggöny ellentétben áll a háttér téglafalával, amely kiemeli ezt a kapcsolatot a múlt és a jelen, az ókori és a modern között. A téglafal mögött a lakás másik része. Így a lépcsőház a ház központi eleme, és a lakóterület és az alvóterület közötti elválasztást teremt.

A teraszra nyíló nappali

A konyha és az étkező között a partíciók elpusztultak. A cél az volt, hogy a lakás végén található erkély-teraszra nézve a trópusi régió központi eleme legyen. Az utóbbiak és a nappalik között nem törik össze teljesen a pillangóablakokat, amelyek egyedülálló teret adnak.

Olvassa el a> Helyiséget: a legjobb ötleteket

Jérémy San

Jérémy San

Jérémy San

Az erkély azonban tetővel volt borítva, hogy alkalmazkodjon az éghajlathoz, és szembenézzen a több trópusi zuhanyzóval. Valójában a meleg és nedves éghajlat elleni küzdelemhez a lakásnak több levegőbevitelre volt szüksége. Ezért, az erkély nagy nyílásán túl, kis ablakokat is elhelyeztek. Lehetővé teszik a forró levegő kilépését.

Jérémy San

Jérémy San

Az ilyen típusú ablakok természetes szellőztető rendszer létrehozására kerültek a lakásba. A claustratesből épített ablakok biztonságosan nyitva maradhatnak a lakás egész napos levegővel. A kontraszt lejátszásához és a belső tér stílusának megteremtéséhez mindezek a kis nyílások fekete keretben voltak.

Ilyen lakás az ipari környezetben

Mégis a folytonosság iránti vágyban egy sárga sávot festettek a fal mentén. Ez a csík több lyukkal van pontozva a konyhai kiegészítők vagy más elemek befogadására. A cél az, hogy végtelen rugalmasságot nyújtson, hogy lógjon, amit akar, ahol akarja, ami "mechanikus" hangulatot ad a szobának. Ez a zenekar is tükrözi a fényt, és benyomást kelt a melegben. Kötőjelként a sötétebb konyhai elemekkel ellentétben játszik.

Jérémy San

Jérémy San

Jérémy San

Deco oldal, az egész meglehetősen harmonikus. Az ipari fém felfüggesztések tökéletesen illeszkednek a nappali légköréhez. A mechanikai fal, a felfüggesztések és a cementlapok között valódi évjárat hangulatot teremt. A tulajdonos kis dekoratív tárgyainak kiemeléséhez a foltokat beépítették a nappaliba. Azonban, hogy különböző hangulatokat hozzanak létre, a padló lámpák a nappalit is díszítik.

Személyes tér, amelyet egyetlen darabként építettek

A lépcső másik oldalán a hálószoba található. A tulajdonos az egyetlen lakó a lakásban, a teret egymás után lehet építeni, egyetlen nyitott térként. A tolóajtók az öltöző és a fürdőszoba között, valamint a lépcső és a hálószoba között vannak, hogy szükség esetén megőrizzék a magánéletet. Az ajtók azonban nem jelölnek határokat, és lehetővé teszik, hogy ezt a helyet és perspektívát megtartsák.

Jérémy San

Jérémy San

Jérémy San

Jérémy San

Így a lépcsőkből, amikor az ajtók nyitva vannak, a szemünket a második ajtóra vetítjük. Ez az ajtó egy szolgáltatáshoz való hozzáférés, amelyet a tulajdonos már nem használ. Ez azonban jó módja annak, hogy hangsúlyozza ezt a szellőztetés szükségességét a lakásban.

Jérémy San

Jérémy San

A folyosó végén egy öltöző található. Több, mint egy tárhely, mint egy igazi szobaház. Az ablakok a kertre néznek. A karosszék fel van szerelve, így a tulajdonos pihenhet, pihenhet és élvezheti ezt a nézetet.

Jérémy San

Jérémy San

Pin
Send
Share
Send
Send